9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Verkoopverlies prima te financieren

 In hypotheken

Veel mensen denken ten onrechte dat verhuizen geen optie is omdat de woning “onder water” staat. Er zijn in de markt echter allerlei maatregelen genomen om u uit deze situatie te helpen. Zo kunt u de rente over een eventueel verkoopverlies nog 10 jaar aftrekken van de inkomstenbelasting.

Het lukt ons bij Bèta in bijna alle gevallen om het verkoopverlies mee te financieren op de volgende woning. U “verhuist” uw huidige onderwaarde op de woning  als het ware mee naar de volgende woning. Vervolgens krijgt u 10 jaar de tijd om deze onderwaarde weg te werken. Per € 10.000,- verkoopverlies kost u dit ongeveer € 103,- bruto per maand. De fiscus betaalt hier nog aan mee. Best te overzien volgens mij. Na 10 jaar is de onderwaarde verdwenen en dalen uw lasten. Wilt u weten of dit ook voor u interessant is, maak gerust een vrijblijvende afspraak (023-8200300), hier zijn geen kosten aan verbonden.

Aanvullend op bovenstaande zijn er nog andere mogelijkheden. Vaak staat er enige waarde op de bankspaarrekening (of in de spaarpolis). Er mag tot het einde van dit jaar tot € 100.000,- belastingvrij geschonken worden, onder andere voor het verkoopverlies. Tot slot kunt u inmiddels bij bijna alle banken boetevrij aflossen als uw woning onder water staat.

Ik wens u een goed weekend,

Bas Wassenberg

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken