Goed moment voor starter op de hypotheekmarkt!

 In hypotheken

De starter op de woningmarkt profiteert op dit moment van de lage hypotheekrente, bijvoorbeeld 5 jaar vast vanaf 2,4%, 10 jaar vast vanaf 3,0% en 20 jaar vast vanaf 3,7%. Het NIBUD bepaald welke maandlast verantwoord is. Door de extreem lage rente blijft de maandlast laag en kunt u relatief veel lenen zonder boven deze verantwoorde maandlasten uit te komen.

Tips voor starters;De starterslening is nu nog verkrijgbaar maar de bodem is in zicht. Wees hier dus snel bij. Ook als u gebruik wilt maken van de tijdelijk verruimde vrijstelling voor schenkingen moet u snel zijn. Hiervoor dient u dit jaar nog eigenaar te worden van een eigen woning. Wel is het mogelijk te schenken voor een verbouwing die pas de komende 2 jaar zal gaan plaatsvinden.

Veranderingen per januari 2015;

Naast het verdwijnen van de verruimde schenkingsmogelijkheden, daalt per 1 januari 2015 de maximale verstrekking t.o.v. de waarde van het onderpand. U heeft volgend jaar meer eigen geld nodig om een eigen woning te kunnen kopen. Hoeveel dit is en hoe u dit kunt voorkomen kunt u bij ons navragen.

Probeer ons uit en maak een afspraak.We kunnen op korte termijn en u zult verrast staan van uw mogelijkheden en de lage maandlasten. Aan een afspraak bij Bèta Financiële Diensten (023-8200300) zijn geen kosten verbonden.

Ik heet u allen van harte welkom op de Zijlweg 61 in Haarlem, team Bèta staat voor u klaar.

Bas Wassenberg

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken