BKR en de hypotheek

 In echtscheidingen, hypotheken, Krediet

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel registreert kredietfaciliteiten in Nederland. Het BKR registreert onder andere welke leningen u heeft en of daarbij betalingsproblemen zijn (geweest). Vreemd genoeg registreert het BKR ook een aantal zaken niet. Een studieschuld (DUO), uw hypotheek (tenzij u achterstanden heeft), het bedrag dat u exact rood staat (alleen uw maximaal op te nemen bedrag staat geregistreerd) en kredietfaciliteiten tot € 500,- staan niet geregistreerd.

Per 1 december komt hier verandering in. Ook de kredietmogelijkheden onder de € 500,-  worden vanaf dan geregistreerd. Maar liefst 3,5 miljoen extra BKR registraties! Dit zal gevolgen hebben voor de maximale leencapaciteit voor de hypotheek. Heeft u samen met uw partner 3 bankrekeningen met een roodstandmogelijkheid van € 500,-, dan kunt u zo’n € 7.500,- minder hypotheek krijgen, ongeacht of u er gebruik van maakt.bkr-en-hypotheek

Wat kunt u doen? Maakt u nooit gebruik van uw mogelijkheid om rood te staan? Hef deze mogelijkheid dan op. Doe dit in ieder geval voor de rekeningen waarbij u deze optie toch nooit gebruikt. Dan komt u niet voor de verrassingen te staan bij de aankoop van een woning.

Wilt u weten hoeveel u kunt lenen en wat de maandlasten zijn? Een eerste afspraak met Bèta Financiële Diensten kan op korte termijn en is zonder kosten en zonder verplichtingen. U kunt al uw vragen stellen en weet direct waar u aan toe bent. Probeer ons uit en maak een afspraak via 023 – 8 200 300.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken