9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

BKR en de hypotheek

 In echtscheidingen, hypotheken, Krediet

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel registreert kredietfaciliteiten in Nederland. Het BKR registreert onder andere welke leningen u heeft en of daarbij betalingsproblemen zijn (geweest). Vreemd genoeg registreert het BKR ook een aantal zaken niet. Een studieschuld (DUO), uw hypotheek (tenzij u achterstanden heeft), het bedrag dat u exact rood staat (alleen uw maximaal op te nemen bedrag staat geregistreerd) en kredietfaciliteiten tot € 500,- staan niet geregistreerd.

Per 1 december komt hier verandering in. Ook de kredietmogelijkheden onder de € 500,-  worden vanaf dan geregistreerd. Maar liefst 3,5 miljoen extra BKR registraties! Dit zal gevolgen hebben voor de maximale leencapaciteit voor de hypotheek. Heeft u samen met uw partner 3 bankrekeningen met een roodstandmogelijkheid van € 500,-, dan kunt u zo’n € 7.500,- minder hypotheek krijgen, ongeacht of u er gebruik van maakt.bkr-en-hypotheek

Wat kunt u doen? Maakt u nooit gebruik van uw mogelijkheid om rood te staan? Hef deze mogelijkheid dan op. Doe dit in ieder geval voor de rekeningen waarbij u deze optie toch nooit gebruikt. Dan komt u niet voor de verrassingen te staan bij de aankoop van een woning.

Wilt u weten hoeveel u kunt lenen en wat de maandlasten zijn? Een eerste afspraak met Bèta Financiële Diensten kan op korte termijn en is zonder kosten en zonder verplichtingen. U kunt al uw vragen stellen en weet direct waar u aan toe bent. Probeer ons uit en maak een afspraak via 023 – 8 200 300.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken