9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Hypotheek voor 55+

 In hypotheken
Uit recent onderzoek van de Hypotheker blijkt dat er steeds meer hypotheken worden afgesloten door 55 plussers. Waar krijgt deze leeftijdsgro55ep mee te maken bij het afsluiten van de hypotheek?

Overgangsrecht en hogere woonquotes;

Ruim 80% van deze leeftijdsgroep heeft de mogelijkheid om de hypotheek geheel of gedeeltelijk aflossingsvrij te continueren in het kader van het overgangsrecht. Daarnaast hanteert het NIBUD hogere leennormen op pensioeninkomen dan op inkomen uit loondienst. Hierdoor is er vaak meer mogelijk op het pensioeninkomen dan mensen verwachten.

De banken dienen rekening te houden met het toekomstig pensioeninkomen zodra de pensioendatum binnen 10 jaar is na aanvraagdatum van de hypotheek. In praktijk komt het er op neer dat u vanaf uw 57e uw pensioeninkomen dient aan te tonen, bijvoorbeeld middels een uitdraai vanuit www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Veel 55 plussers kiezen ervoor om de hypotheek over te sluiten en de maandlasten voor de komende 20 jaar of langer vast te zetten tegen de huidige extreem lage rente (20 jaar vast vanaf 2,15%). Anderen kiezen ervoor om te verhuizen naar een andere woning, bijvoorbeeld gelijkvloers.

“In bijna alle situaties wordt een overlijdensrisicoverzekering niet verplicht gesteld.”

Een eerste afspraak met Bèta Financiële Diensten kan op korte termijn en is zonder kosten en zonder verplichtingen. U kunt al uw vragen stellen en weet direct waar u aan toe bent. Probeer ons uit en maak een afspraak via 023 – 8 200 300.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken