9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Hypotheekrenteaftrek na de verkiezingen.

 In hypotheken
Op 15 maart is het zover. We mogen langs de stembus. Voor mij is het altijd interessant om de verkiezingsprogramma’s te lezen op het gebied van de hypotheekrenteaftrek. Iedere politieke partij heeft hier een standpunt over, behalve de PVV dan.

De afgelopen jaren is er al behoorlijk gesneden in de hypotheekrenteaftrek. Denk hierbij o.a. aan de bijleenregeling (sinds 2004), de maximale duur van 30 jaar renteaftrek (2001) het afschaffen van alle hypotheekvormen waarbij er niet maandelijks wordt afgelost (2013), de jaarlijkse daling van het maximale percentage waartegen afgetrokken mag worden (2013), de daling van de maximale hypotheek (nu nog 101%) en niet te vergeten de forse verhoging (25%!) van het Eigen Woning Forfait (en een grotere stijging voor de woningen boven de € 1.050.000,-, de zogenaamde “villa-taks”).

Toch lijkt het erop dat er een verdere beperking zit aan te komen van de hypotheekrenteaftrek, althans als de verkiezingsbeloftes worden nagekomen. Bij de vorige verkiezingen hadden zowel de PVDA als de VVD in hun verkiezingsprogramma staan dat de starter op de woningmarkt zou worden ontzien. Niets was minder waar.

Het enige advies dat ik u kan geven; pas op tijd uw hypotheek aan. Bij een lage rente bent u minder kwetsbaar voor vervelende maatregelen vanuit de politiek.

Heeft u vragen over uw persoonlijke situatie, neem gerust contact op met Bèta Financiële Diensten via info@betafd.nl of 023-8200300. Het eerste gesprek is kosteloos en vrijblijvend.

Hartelijke groet en ik wens u veel wijsheid op 15 maart,

Bas

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken