9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

In het huis blijven wonen na echtscheiding of verbreken samenleving?

 In hypotheken

De wetgeving omtrent de aftrek van hypotheekrente bij verbreken van de samenleving is vorig jaar drastisch gewijzigd. U doet er verstandig aan om vooraf te informeren bij een financieel adviseur wat bij u de gevolgen zijn.

U krijgt 24 maanden de tijd om de hypotheek fiscaal correct in te regelen nadat  één van de partners de woning heeft verlaten. Na deze periode is meestal de helft van de hypotheekrente niet meer aftrekbaar (indien u niet ieder voor 50% eigenaar bent voor de woning is de situatie anders).

Binnen deze periode van 24 maanden dient u zowel de woning als de hypotheek volledig op naam van de “zittenblijver” te zetten. Dit is anno 2014 echter makkelijker gezegd dan gedaan. Informeer vooraf of u de hypotheek kunt dragen op één inkomen, rekening houdend met eventuele (partner) alimentatie en vooral de nieuwe wetgeving. Uw hypotheek ongewijzigd (aflossingsvrij) voortzetten is in ieder geval niet meer mogelijk.

Bent u inmiddels in gesprek met een advocaat of mediator? Laat ook dan checken wat de financiële gevolgen zijn om verrassingen te voorkomen. Dit kunt u geheel vrijblijvend bij Bèta Financiële Diensten laten doen. Wij kunnen tevens voor u checken of u voor de huidige lage rente in aanmerking komt.

Ik wens u een goed weekend,

Bas Wassenberg

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken