9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Is oversluiten van de hypotheek slim?

 In hypotheken

De rente staat nu extreem laag. De rente voor 10 jaar vast is er al vanaf 1,64%, 20 jaar vast vanaf 2,2%. Maar wat is nu het juiste moment om de hypotheek over te sluiten? Een belangrijke factor hierbij is de einddatum van de huidige rente vaste periode. Hoe korter deze periode, hoe lager de boete. U doet er goed aan om bij uw geldgever een gratis “pro forma aflosnota” op te vragen. Afhankelijk van uw bank weet u binnen enkele uren of enkele dagen hoe hoog de boete is.

Vervolgens kunt u tegen de huidige lage rente tarieven uw hypotheek voor een lange periode vast zetten. Switcht u van geldgever of verhoogt u uw hypotheek, dan zult u langs de notaris moeten. Vaak verdient u deze kosten terug omdat u kunt kiezen voor een scherpere rente dan uw huidige geldgever u aanbiedt.

Aanpassen hypotheek?

Bij het oversluiten van de hypotheek naar een andere geldgever kunt u uw huidige hypotheekvorm behouden, ook uw aflossingsvrije hypotheek. Tegelijkertijd heeft u de mogelijkheid om aanpassingen te doen. Veel mensen grijpen de lagere lasten aan om een deel van de hypotheek (versneld) af te lossen.

Op deze manier maakt u slim gebruik van de lage rente.

Tot slot; alle kosten, inclusief de boete (!), die u maakt voor het oversluiten van de hypotheek zijn fiscaal aftrekbaar. Dit jaar nog tot maximaal 50,5% fiscaal voordeel. Of dit voor u handig is kunt u kosteloos laten uitrekenen in een eerste vrijblijvend gesprek. Bel gerust voor een afspraak 023-8200300.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken