9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Weg met de spookverhalen, het kan gewoon wel!

 In hypotheken

Er doen allerlei spookverhalen de ronde. Een aantal hiervan wil ik graag ontkrachten in deze column.

Spookverhalen

  1.  Verbouwingen zijn financierbaar. Heeft u overwaarde op uw woning of koopt u nieuwbouw dan is de verbouwing of meerwerk volledig te financieren. In andere situaties is de waardestijging door de verbouwing te financieren, meestal zo’n 70% van de verbouwingskosten, dit kan oplopen tot 100%.
  2.  Als 65+’er is het mogelijk om hypotheek te krijgen. Banken verstrekken zelfs fors meer hypotheek (tot wel 35%!) op pensioeninkomen dan op inkomen uit loondienst. Uiteraard is de hoogte van uw pensioen van belang. Een overlijdensrisicoverzekering is niet noodzakelijk.
  3. Als beginnend ZZP’er/ondernemer is het mogelijk om hypotheek te krijgen. Een volledig boekjaar (2015) is voldoende samen met een prognose voor 2016.
  4. Aflossingsvrije hypotheken bestaan nog steeds. Voor iedereen die op 31 december 2012 een hypotheek had blijft het mogelijk om een aflossingsvrije hypotheek aan te houden. Ook in sommige andere situaties kan een aflossingsvrije hypotheek slim zijn. De hypotheek is dan aftrekbaar van uw vermogen in box 3.
  5. Een woning in verhuurde staat is financierbaar tot 90% van de waarde.

“Voor alle 5 de situaties geldt dat iedere bank hier anders mee om gaat.”

Wij zorgen ervoor dat u bij de juiste partij aan tafel komt. Bel ons gerust voor een vrijblijvende afspraak 023-8 200 300.

Met vriendelijke groet,

Bas Wassenberg

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken