9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Slim aflossen op je hypotheek

 In hypotheken

Nog minder dan 16 jaar, dan houdt voor veel mensen de hypotheekrenteaftrek op. Het is dan 1 januari  2031 en exact 30 jaar nadat oud-minister Zalm de maximale periode van 30 jaar renteaftrek heeft ingevoerd. Voor veel mensen valt deze datum min of meer samen met een forse terugval van het inkomen ivm pensionering. Een zeer vervelende combinatie.

U kunt hier nu nog iets aan doen, door bijvoorbeeld een deel van uw hypotheek om te zetten naar een lineaire of annuiteitenhypotheek met een looptijd van 16 jaar. U lost dan voldoende af zodat u de hypotheek ook kunt dragen op uw pensioeninkomen. De lage rente van vandaag zou u kunnen helpen om deze extra maandelijkse aflossing te kunnen dragen.

Heeft u op dit moment voldoende spaargeld achter de hand, dan kunt u erover nadenken om nu al een stuk af te lossen. De rente op spaarrekeningen is dramatisch laag en lijkt niet op korte termijn te gaan stijgen. U kunt vaak 10% (soms tot 20%) boetevrij aflossen. Als het een beetje meezit komt u in een andere risicoklasse bij uw bank en krijgt u korting op uw rente aangeboden.

Wilt u een quickscan (kosten € 250,-, fiscaal aftrekbaar), mailt u mij dan op bas@betafd.nl. We berekenen meteen of oversluiten zinvol kan zijn.

Ik wens u een goed weekend,

Bas Wassenberg

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken