9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Uitzonderingen op de hypotheekregels voor 65+ ers en mensen die in scheiding liggen

 In hypotheken

Op 1 juli zijn de regels voor wat betreft de maximale hypotheek op inkomen weer flink aangescherpt. Er zijn echter specifieke doelgroepen waar de regels ruimer geïnterpreteerd mogen worden.

Pensioeninkomen:

Wist u dat u veel meer kunt lenen op een pensioeninkomen dan op inkomen uit loondienst? Dit kan oplopen tot wel 33% (!) meer. Rekenvoorbeeld : op een bruto jaarinkomen van € 50.000,- uit loondienst kunt u € 231.000,- hypotheek krijgen (toetsrente 2,7%, eenverdiener), terwijl bij een pensioeninkomen van € 50.000,- u een bedrag van € 307.000,- kunt lenen. Deze verschillen treft u meestal niet op internet aan.

Eigen huis en echtscheiding:

Al eerder heb ik aangegeven dat dit een zeer complex onderwerp is. Om één van beiden de mogelijkheid te geven in de woning te blijven wonen, zijn ook in deze situatie de normen tot 33% ruimer. Uw hypotheek en eventueel uw convenant dienen wel aan bepaalde eisen te voldoen. Vraag altijd advies bij een specialist over dit onderwerp, bijvoorbeeld bij De Scheidingsplanner Haarlemmermeer (023-205 2010) of bij Bèta Financiële Diensten (023-8 200 300).

De financieel adviseurs van Bèta Financiële Diensten staan voor u klaar om u te helpen bij uw hypotheek. Bent u 65+, vraag dan naar Cindy Horeman. Ligt u in scheiding, neem dan contact op met Birgit van Greunsven of Martine Glebbeek van De Scheidingsplanner Haarlemmermeer.

Zoals u van ons gewend bent zijn aan het eerste gesprek geen kosten en geen verplichtingen verbonden.

Ik wens u een goed weekend,

Bas Wassenberg

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken