9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Wel of niet oversluiten van de hypotheek?

 In hypotheken

Wanneer is nu het juiste moment om de hypotheek over te sluiten? Een belangrijke factor hierbij is de einddatum van de huidige rente vaste periode. Hoe korter deze periode, hoe lager de boete. U doet er goed aan om bij uw geldgever een gratis “pro forma aflosnota” op te vragen. Binnen enkele dagen weet u hoe hoog de boete is om van uw huidige rente af te komen.

Vervolgens kunt u tegen de extreem lage rente tarieven van vandaag uw hypotheek voor een langere periode vast zetten. Switcht u van geldgever, dan zult u langs de notaris moeten. Vaak verdient u deze extra kosten terug omdat u kunt kiezen voor een scherpere rente dan uw huidige geldgever u aanbiedt. Bij het switchen van geldgever wordt er naar uw huidige inkomen gekeken.

Aanpassen hypotheek?

Bij het oversluiten van de hypotheek naar een andere geldgever kunt u uw huidige hypotheekvorm behouden, ook uw aflossingsvrije hypotheek. Tegelijkertijd heeft u de mogelijkheid om enige aanpassingen te doen. Veel mensen grijpen de lagere lasten aan om bijvoorbeeld een deel van de hypotheek versneld af te lossen.

Op deze manier maakt u slim gebruik van de lagere lasten. Lagere hypotheeklasten op pensioendatum compenseert dan mooi het lagere pensioeninkomen.

Tot slot; alle kosten die u maakt voor het oversluiten van de hypotheek zijn fiscaal aftrekbaar. Dit jaar nog tot maximaal 51% fiscaal voordeel.

Ik wens u een goed weekend,

Bas Wassenberg

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken