9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Uw hypotheek in 2017

 In hypotheken
Jaarlijks worden er veranderingen doorgevoerd die huiseigenaren of huizenkopers merken. Dit jaar is dat ook weer het geval. Het gaat om de volgende veranderingen:

De hypotheekrente is nu nog maximaal aftrekbaar tegen 50 procent (i.p.v. 50,5%) en u kunt nog maar tot 101 procent van de waarde van een huis aan hypotheek krijgen. Dit was in 2016 nog 102 procent. Tweeverdieners kunnen meer hypotheek krijgen. Het tweede inkomen telt nu voor een groter deel mee bij het berekenen van de maximale hypotheek.

Tot slot is de “jubelton” weer terug. Er mogen schenkingen verricht worden tot 100.000 euro. De schenking moet gebruikt worden voor de eigen woning en de ontvanger (of de partner) moet tussen de 18 en de 40 jaar zijn.

Aflossingsvrije hypotheek dankzij het overgangsrecht

Het kabinet heeft bepaald dat iedereen die een hypotheek had lopen per 31 december 2012 in het overgangsrecht valt. Dit houdt in dat u iedere hypotheekvorm die u had mag voortzetten tot de oorspronkelijke einddatum. Ook als u gaat verhuizen. Daarnaast mag u nog enkele aanpassingen doen, zo kunt u bijvoorbeeld al uw hypotheekvormen omzetten naar aflossingsvrij, mits het totale aflossingsvrije gedeelte dan maar niet meer bedraagt dan 50% van de waarde van uw huidige of nieuwe woning.

Heeft u vragen over uw persoonlijke situatie, neem gerust contact op met Bèta Financiële Diensten via info@betafd.nl of 023-8200300. Het eerste gesprek is kosteloos en vrijblijvend.

Hartelijke groet

Bas

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken