9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Het Stappenplan voor de Scheidingsplanner Haarlemmermeer

Een scheiding is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven. In een relatief korte tijd moeten veel beslissingen genomen worden en knopen worden doorgehakt, terwijl je door allerlei emoties vaak niet weet waar te beginnen. Wij helpen u daarbij. Met onze juridische, financiële en fiscale begeleiding handelen wij het scheidingstraject af. We houden rekening met uw situatie. In begrijpelijke taal en bewoordingen helpen wij u door een woud van termen, regels en normen. Waar nodig werken we nauw samen met advocaten, notarissen en fiscalisten.

Hoe gaan wij stap voor stap te werk?

Stap 0: Contact

U belt ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak. Tevens kunt u via onze website het boekje “help, ik ga scheiden” aanvragen.  Na het maken van een vrijblijvende afspraak ontvangt u van ons een afspraakbevestiging. Tevens vragen wij u alvast een aantal documenten te verzamelen en deze mee te nemen naar de afspraak.

Stap 1: Kennismaking

De kennismaking is zowel  voor u als voor ons zeer belangrijk. Een scheiding is nooit leuk. Als er kinderen bij betrokken zijn is dit nog vervelender. Het kennismakingsgesprek duurt circa 30 minuten. Tijdens dit gesprek maken wij kennis met elkaar en kunt u aangeven wat uw wensen en doelstellingen zijn. Teven zullen wij u helder overzicht geven van onze kosten wanneer wij uw echtscheiding afhandelen.

Stap 2: Inventarisatie en Wensen

Wanneer u ervoor kiest de scheiding via ons af te handelen maken wij een vervolgafspraak.  Tijdens dit gesprek zullen wij uw financiële situatie doornemen, alsmede uitvoeriger ingaan op uw wensen en doelstellingen. Wij verzoeken u alle relevante documenten mee te nemen. Uiteraard ontvangt u hiervoor een overzicht van ons welke documenten relevant zijn.  Na uitvoerig de inventarisatie met u doorgenomen te hebben en uw wensen en doelstellingen helder op een rij te hebben gaan wij de voorbereidingen treffen voor stap 3.

Stap 3: Het Scheidingsplan (uniek bij de Scheidingsplanner)

De Scheidingsplanner gaat voor u een stap verder! De toegevoegde waarde van de Scheidingplanner is het Scheidingsplan. Vanuit onze financiele deskundigheid zoekt de Scheidingsplanner naar oplossingen voor de financiële ontvlechting van het huwelijk. Alle relevante berekeningen en voorstellen worden voor u, in overzichtelijke en duidelijke taal, op papier gezet in het Scheidingsplan.  Hiermee weet u precies waar u aan toe bent en dat geeft rust. Waar u bij een mediator of advocaat uw convenant financieel en fiscaal nog door een derde partij moet laten controleren is dat bij de Scheidingsplanner niet meer noodzakelijk.

Het Scheidingsplan is de basis om tot overeenstemming te komen over alle onderwerpen waar u tijdens de scheiding mee te maken krijgt. Denkt u aan: huis & hypotheek, kinderen & toeslagen, vermogensverdeling,  kosten kinderen, levensverzekeringen, pensioenverevening, de onderneming, partneralimentatie, fiscale optimalisatie, budget advies, besteedbaar inkomen en risico’s afdekken.

Voor de volgende afspraak ontvangt u per e-mail van ons het Scheidingsplan, zodat u het gesprek van voorbereiden.

Stap 4: Echtscheidingsconvenant en Ouderschapsplan

Zodra er overeenstemming is bereikt aan de hand van het scheidingsplan stellen wij voor u het echtscheidingsconvenant op en het ouderschapsplan. Deze zenden wij u in concept vorm toe. Tevens maken wij een afspraak met u om het concept echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan te bespreken. Zowel het concept echtscheidingsconvenant als het ouderschapsplan maken wij, bij overeenstemming, definitief.

Stap 5: Indienen en afhandeling bij de rechtbank

De getekende documenten sturen wij door naar onze vaste advocaat. Zij zullen het officiële verzoek tot echtscheiding indienen bij de Rechtbank. De afhandeling bij de rechtbank duurt gemiddeld tussen de 6-8 weken.

Stap 6: Inschrijving Echtscheiding

Nadat de rechtbank de beschikking heeft afgegeven moet deze worden ingeschreven bij de burgerlijke stand. De termijn daarvoor is per gemeente verschillend. Vaak kan hier nog wel eens tijd worden gewonnen door persoonlijk langs te gaan bij de gemeente.

Vanaf dit moment bent u officeel van elkaar gescheiden!

Uit stap 3 blijkt of het mogelijk is om in de woning te blijven wonen of dat u wellicht een andere woning gaat kopen. Onze collega’s van Bèta Financiële Diensten helpen u graag verder om de gemaakte afspraken uit het echtscheidingsconvenant na te komen. Zij zullen al in een vroeg stadium betrokken worden, zodat u zeker weet dat wat u afspreekt ook haalbaar is. Dit is uniek aan de samenwerking tussen De Scheidingsplanner en Bèta Financiële Diensten.

Gratis boekje

Gratis boekje “Een nieuwe start”

boekje-scheidingsplanner-1502Een informatief boekje waarin u een aantal handvatten krijgt aangereikt om uw scheiding voor te bereiden. Het boekje wordt in een discrete envelop verzonden.

  • Hidden

Afspraak maken

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op op het tijdstip dat u wenst of bel direct:

023 – 8 200 300

Start met typen en druk op Enter om te zoeken