9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Annuïteiten hypotheek maakt comeback,

 In Uncategorized

Annuïteiten hypotheek maakt comeback,

 

Halverwege de jaren 80 werd de annuïteiten hypotheek massaal omgeruild voor de  spaarhypotheek, waarna deze weer in de jaren 90 werd ingewisseld voor de beleggingshypotheek. Na de eeuwwisseling was de aflossingsvrije hypotheek helemaal “hot”, en nu zie ik voorzichtig de comeback van de annuïteiten hypotheek.

Bij deze hypotheekvorm betaalt u maandelijks rente en aflossing. Uw bruto maandlasten blijven gelijk, de hoofdsom van de hypotheek daalt. Fiscaal haalt u niet het onderste uit de kan. Hier staat tegenover dat de kans dat u bij verkoop met een restschuld blijft zitten iedere maand kleiner wordt.

De afweging is persoonlijk, heeft u nog 30 jaar aftrek in 52% schijf, dan kiest u waarschijnlijk voor de fiscaal aantrekkelijke bankspaarhypotheek. Ziet u echter aan de horizon uw pensioenleeftijd naderen en daalt uw fiscale voordeel straks naar 24%, dan kan de annuïteiten hypotheek iets voor u zijn.

Het fiscale nadeel van de annuïteitenhypotheek bedraagt meestal niet meer dan enkele euro’s in de maand. Wie weet, misschien ook iets voor u?

Volgende week zal ik wat uitgebreider stilstaan over het wel of niet inbrengen van spaargeld in de hypotheek. Is dat nu wel of niet nuttig?

Ik wens u een prettig weekend,

Bas Wassenberg

Directeur Bèta Financiële Diensten Haarlem, www.betafd.nl

vragen? Bel 023–8 200 300, mail info@betafd.nl of twitter @baswassenberg.

 

 

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken