9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Wel of geen eigen geld inbrengen?

 In Uncategorized

Wel of geen eigen geld inbrengen?

De basisregel is: waarom geld lenen als u eigen geld heeft? Geld lenen kost immers geld. De fiscus heeft gek genoeg regels bedacht die het aflossen niet stimuleren.

1)     Hypotheekrente is tot maximaal 52% aftrekbaar en de te ontvangen rente over spaargeld is onbelast. Zolang u niet over uw vrijstelling in box 3 heen gaat is het voordelig om bruto 5% hypotheekrente te betalen, terwijl u bijvoorbeeld 3% ontvangt op uw spaarrekening.

2)     Als u toch eigen geld inbrengt in uw woning, en u wilt er later alsnog over beschikken, dan kan dat of alleen fiscaal onvriendelijk i.v.m. de bijleenregeling, of de banken zijn überhaupt niet van plan het weer aan u uit te lenen.

3)     Indien u uw spaargeld gebruikt als extra storting in uw spaarpolis of bankspaarrekening, dan is de te ontvangen rente onbelast en het spaargeld ook nog eens vrijgesteld van vermogensrendementsheffing.

Heeft u voldoende reserves, en geeft een lagere hypotheek u een goed gevoel, dan is aflossen natuurlijk wel de meest veilige belegging… helaas wel met een beperkt rendement.

De banken stunten nu weer met de rente op spaarrekeningen, informeer gerust bij ons.

Ik wens u een prettig weekend,

Bas Wassenberg

Directeur Bèta Financiële Diensten Haarlem, www.betafd.nl

vragen? Bel 023–8 200 300, mail info@betafd.nl of twitter @baswassenberg.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken