9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Basel III en hypotheekverstrekking

 In Uncategorized

Basel III en hypotheekverstrekking

De kapitaaleisen voor banken worden steeds strenger. Voor elke euro hypotheek die wordt verstrekt moet er steeds meer kapitaal worden gereserveerd. Wat heeft dit voor gevolgen voor de hypotheekverstrekking?

Het eigen vermogen van de banken is beperkt, dus geld om uit te lenen wordt schaarser. Ik verwacht dat de banken in 2012 een hypotheekdossier nog kritischer zullen bekijken dan ze nu al doen. Des te belangrijker wordt uw voorbereiding op de hypotheekaanvraag. Halve aanvragen zullen zeker worden afgewezen.

Meer eigen vermogen reserveren kost de bank geld en dit zullen ze door berekenen in de rente. Ik verwacht dan ook een lichte stijging van de rentetarieven in 2012. Hypotheken met garantie van de overheid (NHG) zullen hier minder last van krijgen.

Daarnaast stappen een aantal banken geheel (BNP Paribas) of gedeeltelijk (SNS) uit de hypotheekmarkt, waardoor de concurrentie verder afneemt. Ook dit is niet goed voor de prijs (lees : rente).

Conclusie; zorg voor een gedegen voorbereiding voordat u een hypotheekofferte aanvraagt, zodat u niet wordt geconfronteerd met een te hoge rente of een afwijzing.

Mijn goede voornemen is u te blijven helpen met het aanvragen van de juiste hypotheek, ook in 2012!

Wilt u mijn artikelen uit 2011 nog eens nalezen, kijkt u dan op baswassenberg.wordpress.com.

Ik wens u een (financieel) gezond 2012!

Bas Wassenberg

Directeur Bèta Financiële Diensten Haarlem, www.betafd.nl

vragen? Bel 023–8 200 300, mail info@betafd.nl of twitter @baswassenberg.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken