9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Het “H-woord” in de politiek

 In Uncategorized

Het “H-woord” in de politiek

Nadat eind jaren 90 de renteaftrek voor consumptieve hypotheken werd afgeschaft, in 2001 een maximale duur van renteaftrek van 30 jaar werd ingevoerd en in 2004 de bijleenregeling werd geïntroduceerd, blijft de roep om verdere beperking van de renteaftrek volop aanwezig.

Verwacht ik schokkende beslissingen vanuit Den Haag? Gezien het feit dat ruim 90% van alle hypotheken tot € 350.000,– middels NHG worden gegarandeerd, zie ik in deze prijsklasse weinig aanpassingen komen.

Zeer recent, 1 augustus 2011, heeft de wetgever bepaald dat nog maximaal 50% van de waarde van de woning aflossingsvrij gefinancierd mag worden. Het meerdere dient u af te lossen. Bijna iedereen kiest voor “uitgesteld” aflossen, vaak de fiscaal vriendelijke (bank)spaarhypotheek. U profiteert dan zowel van de volledige renteaftrek als ook van belastingvrije vermogensopbouw.

Ik verwacht op dit dubbele fiscale voordeel een (stevige) beperking, zodat in de toekomst meer mensen gedwongen worden maandelijks af te lossen om volledige renteaftrek te behouden. De overheid slaat dan 3 vliegen in 1 klap. Minder renteaftrek is goed voor de schatkist, de banken lopen minder risico en creëren meer eigen vermogen en de consument loopt minder kans in de financiële problemen te komen.

Zodra er duidelijkheid is laat ik u dat uiteraard weten.

Ik wens u fijne feestdagen!

Bas Wassenberg

Directeur Bèta Financiële Diensten Haarlem, www.betafd.nl

vragen? Bel 023–8 200 300, mail info@betafd.nl of twitter @baswassenberg.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken