9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Betaalbaarheid woningen neemt fors toe.

 In Uncategorized

De kans op een betaalbare woning is de afgelopen jaren fors toegenomen. Woningen zijn de afgelopen jaren gemiddeld met 12% in waarde gedaald. Een snel rekensommetje leert dat een woning die 4 jaar geleden verkocht werd voor € 500.000,- k.k. nu voor ongeveer € 440.000,– k.k. van de hand gaat. Door o.a. de verlaging van de overdrachtsbelasting zijn de kosten koper in bovenstaande situatie gedaald met nog eens € 25.000,-. U heeft nu maar liefst € 85.000,– (!) minder hypotheek nodig voor dezelfde woning dan 4 jaar terug. Ondertussen zijn de inkomens (iets) opgelopen, is de rente laag gebleven en is de betaalbaarheid dus toegenomen.

Heeft u al een eigen woning, dan gaat een deel van deze “winst” weer verloren omdat uw huidige woning minder opbrengt. Deze waardedaling weegt veelal niet op tegen het te behalen voordeel.

Wist u dat in de jaren 70 de daling van de huizenprijzen 15 kwartalen heeft geduurd en we nu inmiddels 15 kwartalen achter de rug hebben in de huidige crisis? Wellicht hebben we de bodem in zicht en wordt het tijd om zaken te doen!

Er is meer hypotheek mogelijk dan u denkt. Neem gerust contact op.

Ik wens u een goed weekend.

Bas Wassenberg

Directeur Bèta Financiële Diensten Haarlem, www.betafd.nl

vragen? Bel 023–8 200 300, mail info@betafd.nl of twitter @baswassenberg.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken