9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

“De banken hebben het weer gedaan”

 In Uncategorized

De verkoop van nieuwbouwwoningen is terug op het lage niveau van 1953 en als oorzaak wordt op BNR Radio aangegeven dat de banken te weinig hypotheek verstrekken.

Vorige week had ik een gesprek met een projectontwikkelaar die te weinig nieuwbouwwoningen verkocht. De oorzaak lag, volgens deze ontwikkelaar, vooral aan het kredietbeleid van de banken.

Deze week sprak ik een klant uit het “hogere segment”. Zijn makelaar had aangegeven dat verkoop van zijn woning bijna niet mogelijk was omdat “banken geen hypotheek meer verstrekken”.

Hoe vaker er wordt geroepen door de media, makelaars, projectontwikkelaars en de politiek dat een hypotheek zo lastig te krijgen is, hoe meer mensen dat gaan geloven. Neem het heft in eigen hand en informeer naar uw mogelijkheden. Dit kan kosteloos en vrijblijvend.

Het grootste probleem op de woningmarkt is niet het kredietbeleid van de banken, maar de onzekerheid over de renteaftrek en de ontwikkeling van de huizenprijs. Zolang iedereen de schuld op de verkeerde plek blijft leggen, is een oplossing ver weg.

Er is zoveel méér mogelijk op hypotheekgebied. Neem gerust contact op.

Ik wens u een goed weekend.

Bas Wassenberg

Directeur Bèta Financiële Diensten Haarlem, www.betafd.nl

vragen? Bel 023–8 200 300, mail info@betafd.nl of twitter @baswassenberg.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken