9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Overgangsregeling wetgeving hypotheken 2013.

 In Uncategorized

Overgangsregeling wetgeving hypotheken 2013.

Zolang Rutte en Samson niets anders bedenken is het op 1 januari een voldongen feit; het einde van het huidige fiscale stelsel voor wat betreft hypotheken.

Veel zaken zullen drastisch veranderen. Er komt niet alleen een einde aan de fiscaal aftrekbare aflossingsvrije hypotheek, maar ook komen de voordelen te vervallen van de fiscaal gunstige SEW (spaarrekening eigen woning), de BEW (beleggersrekening eigen woning) en de KEW (kapitaalverzekering eigen woning).

Naast de aflossingsvrije hypotheek is vooral de zeer populaire bankspaarhypotheek hiervan de dupe. De hypotheekrente van de genoemde hypotheekvormen zijn niet meer aftrekbaar en de gekoppelde bankspaarrekening wordt belast met vermogensrendementsheffing in box 3.

Gelukkig is er een overgangsregeling voor de reeds lopende hypotheek en de SEW/KEW/BEW. Hierbij blijven de oude regels van kracht. De overgangsregeling geldt ook nog voor iedereen die dit jaar een koopakte of verkoopakte ondertekent, al vindt de overdracht plaats in 2013. Bedenk of u deze kans nog wilt pakken.

Tip: heeft u een hypotheek? Dan is het mogelijk nog tot 1 april 2013 een SEW te openen en nog 30 jaar te profiteren van belastingvrij sparen tot maximaal € 314.000,–. Haast is hierbij geboden. Informeer naar uw mogelijkheden.

Ik wens u een goed weekend.

Bas Wassenberg

Directeur Bèta Financiële Diensten Haarlem, www.betafd.nl

vragen? Bel 023–8 200 300, mail info@betafd.nl of twitter @baswassenberg.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken