9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Hypotheek op een nieuwbouwwoning?

 In Uncategorized

Op dit moment zijn er relatief veel grote nieuwbouwprojecten in omgeving Haarlem. Denkt u hierbij aan “De entree van Haarlem”, “DeoNeo”, “Hof van Peltenburg” en binnenkort “Remise Haarlem”.

Een nieuwbouwwoning financieren is niet hetzelfde als bestaande bouw. Bij nieuwbouw is er een lange periode dat u eigenaar bent van de nieuwe woning terwijl u er nog niet woont. Als gevolg hiervan krijgt u te maken met renteverlies. Hoeveel u hiervoor dient te reserveren heeft vooral te maken met de grondprijs en de bouwtijd. Laat dit u voorrekenen. Maak een zo nauwkeurig mogelijke inschatting betreffende de extra kosten voor meerwerk, vloer, keuken etc. Zo voorkomt u dat u geld tekort komt bij oplevering van de woning.

Heeft u een woning te verkopen en een overbruggingshypotheek nodig? Let op, de regels van de banken verschillen op dit gebied enorm. Omdat vaak niet duidelijk is wanneer u naar de notaris gaat let dan goed op de geldigheidsduur en verlengingskosten van de offerte.

Het goede nieuws is dat u geen overdrachtbelasting hoeft te betalen en dat het rentetarief bij nieuwbouw ligt veelal (fors) lager dan bij bestaande bouw, informeer hiervoor bij ons.

Er is zoveel méér mogelijk bij nieuwbouw. Neem gerust contact op.

Ik wens u een goed weekend.

Bas Wassenberg

Directeur Bèta Financiële Diensten Haarlem, www.betafd.nl

vragen? Bel 023–8 200 300, mail info@betafd.nl of twitter @baswassenberg.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken