9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Duurdere verzekering voor vrouwen per 21 december 2012!

 In Uncategorized

Duurdere verzekering voor vrouwen per 21 december 2012!

Statistisch gezien leven vrouwen langer dan mannen. De levensverwachting van een man ligt op 79 jaar, van een vrouw is dat 84 jaar. De kans op overlijden op een (te) jonge leeftijd is dan ook een stuk kleiner bij een vrouw dan bij een man. Om deze reden is de prijs van een overlijdensrisicoverzekering voor een vrouw lager. Althans, tot 21 december aanstaande.

Het Europese Hof heeft namelijk bepaald dat er geen rechtsongelijkheid mag bestaan tussen de verschillende sekses, dus ook geen premieverschillen. Het gevolg hiervan is dat een vrouw per 21 december meer premie, dus relatief te veel premie, gaat betalen. Een man zal daarentegen iets voordeliger uit zijn.

Bij pensioenen zal dit exact andersom zijn. Een vrouw heeft meer jaren te gaan na haar 67ste en zal normaal gesproken meer pensioenpremie dan een man moeten inleggen voor hetzelfde pensioen. Ook dit zal komen te vervallen per 21 december. Omdat er over het geheel genomen meer mannen aan pensioenopbouw doen dan vrouwen, zal de totale pensioenpremie in Nederland stijgen.

Bent u een vrouw? Check dan voor december de hoogte van uw overlijdensrisicoverzekering of laat door ons berekenen of het verstandig is deze aan te passen!

Ik wens u een goed weekend.

Bas Wassenberg

Directeur Bèta Financiële Diensten Haarlem, www.betafd.nl

vragen? Bel 023–8 200 300, mail info@betafd.nl of twitter @baswassenberg.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken