9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Glas meer dan half vol!

 In Uncategorized

Het aantal verkochte woningen in 2011 is ruim 40% teruggelopen t.o.v. de topjaren 2006-2008. Dat wil dus zeggen dat het glas nog steeds meer dan half vol is en niet bijna leeg zoals de media u graag doet laten geloven.

De vraag is wat de gevolgen zijn van de kabinetsplannen? Loopt het glas verder leeg of hebben we het dieptepunt nu wel gezien? Aan de ene kant weten we dat onbeperkte renteaftrek per 1 januari 2013 tot het verleden hoort (maar wisten we dat niet eigenlijk al lang??). Aan de andere kant is er eindelijk duidelijkheid, worden de bestaande hypotheken ontzien en blijft voor nieuwe hypotheken de hypotheekrente aftrekbaar indien u maandelijks een stukje aflost.

Mijn verwachting is een voorzichtige “eindejaarsrally” op de woningmarkt voor diegene die nog willen profiteren van de “oude” regelingen. In de loop van 2013 zullen we merken dat aflossen helemaal geen straf is en dat de focus bij hypotheken nog meer komt te liggen op zaken als inkomen bij pensioen, arbeidsongeschiktheid en overlijden, rente vaste periode en looptijd i.p.v. allerlei fiscale motieven.

Graag hef ik het (halfvolle) glas op de politici met lef die eindelijk actie hebben durven nemen.

Ik wens u een goed weekend.

Bas Wassenberg

Directeur Bèta Financiële Diensten Haarlem, www.betafd.nl

vragen? Bel 023–8 200 300, mail info@betafd.nl of twitter @baswassenberg.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken