9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Hoe vervelend is aflossen op de hypotheek?

 In Uncategorized

Om met de conclusie te beginnen : dit is niet zo vervelend en geldt alleen voor nieuwe hypotheken vanaf 2013. Is het duurder? Ja, dat wel. T.o.v. het huidige stelsel kost volledige aflossing u ± € 150,- extra per maand bij een hypotheek van € 250.000,–. Maar let op: deze € 150,- komt weer volledig terug in uw portemonnee bij verkoop van uw woning.

Wat zijn de gevolgen op de lange termijn? Door af te lossen daalt uw fiscale voordeel en stijgt uw netto woonlast. De jaarlijkse stijging zal de eerste 15 jaren minder bedragen dan 1%, daarna oplopend naar ongeveer 1,5% in jaar 30. Vergelijkt u dat eens met uw huur? Het zou geweldig zijn als uw huurbaas u 15 jaar een vaste huur garandeert met een maximale stijging van 1%!

Tot slot wil de overheid wettelijk vastleggen dat het fiscale stelsel die gold bij het afsluiten van de hypotheek, gedurende de gehele looptijd van de hypotheek gerespecteerd wordt. Zo hoeft u niet de angst te hebben dat u tussentijds te maken krijgt met andere fiscale spelregels. Nu maar hopen dat deze regel ook in het definitieve wetsontwerp komt.

Ik wens u een goed weekend.

Bas Wassenberg

Directeur Bèta Financiële Diensten Haarlem, www.betafd.nl

vragen? Bel 023–8 200 300, mail info@betafd.nl of twitter @baswassenberg.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken