9.9 389 reviews
Beste
Advies
Kantoor
Haarlem
Advies keuze logo

Onrust!

 In Uncategorized

Onrust!

De afgelopen weken was het erg onrustig. Zo stond in het regeerakkoord dat de Starterslening zou worden uitgebreid en werd in dezelfde week bekend dat de Starterslening voorlopig on hold werd gezet. Vervolgens kwam NHG met de mededeling zich niet te houden aan de verhuisregeling uit het regeerakkoord, waarna de heer Blok, de kersverse minister van Wonen en Rijksdienst, dit terugdraaide. Onrust dus. En dan heb ik het nog niet eens over de zorgpremie en de belastingtarieven.

Ook is er felle weerstand tegen de verlaging van de te verstrekken hypotheek van maximaal 105% van waarde van de woning (was 106%). Dit lijkt een kleine stap, maar betekent dat het niet of nauwelijks mogelijk wordt om zonder eigen middelen een woning aan te kopen. Vooral de starters zullen hier de grootste hinder van ondervinden. Dat is vreemd, want stond er niet in het verkiezingsprogramma van zowel de VVD als de PvdA dat starters op de woningmarkt niet gedupeerd zouden worden?

Tot slot verlaagt het NIBUD per 1 januari 2013 de maximale leencapaciteit op inkomen met gemiddeld 6%. Buiten de eerder genoemde onrust komt ook dit de woningmarkt niet ten goede.

Ik wens u een rustig weekend.

Bas Wassenberg

Directeur Bèta Financiële Diensten Haarlem, www.betafd.nl

vragen? Bel 023–8 200 300, mail info@betafd.nl of twitter @baswassenberg.

Plaats een reactie

Start met typen en druk op Enter om te zoeken